Madrid Protokolü Marka Tescili (WİPO)
Madrid Protokolü Marka Tescili (WİPO)
Madrid Protokolü Marka Başvurusu 1 Aralık 1995 tarihinde yürürlüğe giren Madrid Protokol ülkemizde kabul edilme tarihi 1 Ocak 1999’dur. Bu tarihte başlayan protokolle Türk firmalarının markalarına protokole üye70 inüzerinde ülkede marka tescil ettirmeleri mümkündür.
Bu sistem her ülkeye ayrı ayrı marka başvuru talebinde bulunma işlemine göre, çok daha basit, maliyeti az ve daha kısa sürede yanıt alabileceğiniz bir sistemdir.
Madrid protokolü çerçevesinde yapılacak müracaatın mutlaka Türkiye’de müracaat edilmiş olması gerekmektedir. Türkiye’deki müracaatın kapsamı dışında Madrid Protokolü ile müracaat yapılamaz.
Madrid Protokolü kapsamında usulüne uygun olarak yapılan yurtdışı marka başvurusu WIPO tarafından Uluslararası Sicile Kayıt edilir ve bu duruma ilişkin belge 2- 3 ay içerisinde tarafınıza gönderilir.
Uluslararası sicile kayıt tarihten itibaren müracaat edilen bütün ülkeler en geç 18 ay içinde tarafımıza bilgi vermek zorundadır. Şayet herhangi bir bilgi gelmez ise markanın bu ülkelerde tescil edildiği kabul edilir.
Vekaletname : Marka müracaatı için Türk Patent Enstitüsünü verilecek vekaletname Adi vekaletnamedir. Noter onayına gerek yoktur. Islak olmadan faks ve mail ortamında gönderilmesi yeterlidir. Marka sahibini hak kaybına sebep olacak durumlarda (markanın geri çekilmesi gibi) Noter onayı gereklidir.
Vekaletnemeyi Bilgisayarınıza İndirmek İçin tıklayınız…
Marka Örneği : Marka örneğinin jpg formatında, 300 dpi ve 7×7 cm boyutunda hazırlanmış olması gerekmektedir. Düz yazı içeren marka örnekleri tarafımızca hazırlanacaktır.
Gerekli bilgilerin tarafımıza eksiksiz olarak gönderilmesine müteakip; Sistem giriş uzmanımız tarafından Yurtdışı marka başvurunuz gerçekleştirilecektir.