Entegre Devre Topografya Tescili
Entegre Devre Topografyası Tescili
Elektronik bir işlevi veya bunun gibi diğer işlevleri yerine getirmek üzere tasarlanmış, en az bir aktif elemanı olan ve ara bağlantılarından bir kısmının ya da tümünün bir parça malzeme içerisinde ve/veya üzerinde bir araya getirilmiş ara veya son formdaki bir üründür.
Entegre devreyi oluşturan tabakaların üç boyutlu dizilimini gösteren, üretim amacıyla hazırlanmış ve herhangi bir formatta sabitlenmiş görüntüler dizisi olup, her görüntü entegre devrenin üretiminin herhangi bir aşamasındaki yüzeyinin tamamının veya bir kısmının görünümüdür.
Kimler Entegre Topografyası Başvurusu Yapabilir :
Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları, Türkiye Cumhuriyeti sınırları içinde ikametgâhı olan ve sınaî veya ticarî faaliyette bulunan gerçek ve tüzel kişiler, İlgili uluslararası anlaşmaların hükümleri dahilinde başvuru hakkına sahip kişiler.
Ayrıca, Türkiye Cumhuriyeti uyruğundaki kişilere kanunen veya fiilen entegre devre topografyası koruması tanıyan devletlerin uyruğundaki gerçek ve tüzel kişiler de karşılıklılık ilkesi gözetilerek Türkiyede bu haktan yararlanabilirler.Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının entegre devre topografyalarını diğer ülkelerin tescil etmesi veya tescil edileceğinin yazılı olarak bildirmesi karşılıklılık ilkesi olarak kabul edilir.
Entegre Devre ve Topografya Tescil Kanunu :
Entegre Devre, Türkiye’de 22.04.2004 tarih ve 5147 sayı ile yürürlüğe giren Entegre Devre Topografyalarının Korunması Hakkında Kanun ile korunmaktadır.
Vekaletname :
Entegre Devre ve Topografya müracaatı için Türk Patent Enstitüsünü verilecek vekaletname adi vekaletnamedir. Noter onayına gerek yoktur. Islak imza olmadan faks ve mail ortamında gönderilmesi yeterlidir. Patent sahibini hak kaybına sebep olacak durumlarda Noter onayı gereklidir.